Filé z tresky s rajčaty
Suroviny
450 g filé z tresky
6 rajčat
1 cibule
1 konzerva žampiónů
15 g koření na ryby
15 g sladké papriky
½ lžičky bílého mletého pepře
1 hrnek hladké mouky
½ hrnku olivového oleje
5 lístků bazalky

Postup
Osušenou, rozmraženou rybu obalíme ve směsi z mouky, papriky a pepře. Na pánvi rozehřejeme olej a rybu v něm po obou stranách asi 3 minuty opékáme. Pak jí z pánve vyndáme a do výpeku dáme cibuli nakrájenou na půlkolečka a osmažíme jí. Slijeme žampióny a přidáme je k cibuli. Nálev ze žampiónů si schováme.
Z pánve slijeme přebytečný olej, na směs dáme opečenou rybu a podlijeme jí nálevem ze žampiónů. Přidáme koření na ryby a dusíme 10 minut. Případně podléváme vodou. Ke konci dušení přidáme rajčata, která jsme nakrájeli na kolečka a necháme 5 minut dodusit.
Na talíři ozdobíme nasekanou bazalkou.
Jako přílohu podáváme vařené brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,644x

Komentáře receptu Filé z tresky s rajčaty
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!