Květák na smetaně

Suroviny

1 květák
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1 – 2 dl sladké smetany
ocet nebo citrónová šťáva
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme a vývar odložíme stranou. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji chladným vývarem z květáku, rozšleháme a krátce povaříme. Omáčku zjemníme smetanou, přidáme květák rozebraný na růžičky a společně povaříme. Omáčku dle chuti osolíme, okyselíme a okořeníme. Podáváme s dušenou rýží, vařenými těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

Do omáčky můžeme přidat na kolečka nakrájená vařená vejce.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,631x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.40 (počet: 5) 8.40 5 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Květák na smetaně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist