Třená borůvková bublanina
Suroviny
500 g borůvek
350 g polohrubé mouky
250 g hery
200 g cukru
4 vejce
150 g škrobové moučky
1 prášek do pečiva
4 lžíce mléka
2 lžičky strouhané citrónové kůry
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání
moučkový cukr na posypání

Postup
Změklou heru utřeme v míse do pěny a po lžících vmícháme cukr, dokud nevznikne hustý krém. Postupně do něj přidáme vejce a citronovou kůru. Do jiné mísy prosijeme mouku s kypřícím práškem a škrobovou moučkou a tuhle směs střídavě s mlékem po částech zašleháme do krému. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy s vyššími okraji. Povrch posypeme očištěnými borůvkami. Bublaninu dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut.
Hotovou upečenou bublaninu necháme vychladnout a před podáváním jí posypeme moučkovým cukrem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 5,911x

Komentáře receptu Třená borůvková bublanina
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!