Třená borůvková bublanina

Suroviny

500 g borůvek
350 g polohrubé mouky
250 g hery
200 g cukru
4 vejce
150 g škrobové moučky
1 prášek do pečiva
4 lžíce mléka
2 lžičky strouhané citrónové kůry
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání
moučkový cukr na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Změklou heru utřeme v míse do pěny a po lžících vmícháme cukr, dokud nevznikne hustý krém. Postupně do něj přidáme vejce a citronovou kůru. Do jiné mísy prosijeme mouku s kypřícím práškem a škrobovou moučkou a tuhle směs střídavě s mlékem po částech zašleháme do krému. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy s vyššími okraji. Povrch posypeme očištěnými borůvkami. Bublaninu dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut.

Hotovou upečenou bublaninu necháme vychladnout a před podáváním jí posypeme moučkovým cukrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,531x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.00 (počet: 1) 7.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Třená borůvková bublanina


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist