Treska s citronovou omáčkou

Suroviny

600 g filé z tresky
750 g brambor
150 g zakysané smetany
100 ml vývaru
4 rajčata
1 salátová okurka
1 cibule
4 lžíce octa
3 lžíce citronové šťávy
1 vejce
4 lžíce hladké mouky
3 lžíce oleje
2 lžíce majonézy
sůl
bílý pepř
cukr

recept nemá fotografii

Postup

Brambory uvaříme v osolené vodě. Potom je prolijeme studenou vodou, oloupeme a necháme vychladnout. Potom nakrájíme na plátky. Rajčata a okurky opláchneme a nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky. Vývar svaříme s octem a cibulí, osolíme a celkem dost opepříme. Nalijeme na brambory a necháme asi 10 minut odpočívat. Přidáme okurku a rajčata a celé promícháme.

Porce ryby omyjeme, pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet. Osušíme a obalíme ji v mouce a rozšlehaném vejci.

Na rozpáleném oleji smažíme na každé straně asi 3 minuty. Majonézu zředíme se smetanou a ochutíme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přidáme trošku cukru.

Rybu dáváme na talíř, ozdobíme plátky citronu a rajčat.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,532x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Treska s citronovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist