Bramborový koláč s hruškami
Suroviny
200 g brambor
1 vanilkový cukr
250 g hladké mouky
100 g Hery
80 g moučkového cukru
1 vejce
1 žloutek
1 prášek do pečiva
sůl
NÁPLŇ:
600 g hrušek
4 lžíce tekutého medu
šťáva z citronu
1 vanilkový cukr
Postup
Brambory ve slupce uvaříme a po vystydnutí oloupeme a nastrouháme je najemno. Mouku smícháme s práškem do pečiva, špetkou soli, cukrem a prosejeme na vál. Brambory dáme na půlku směsi na vále a posypeme zbylou směsí, přidáme změklý tuk, vejce, žloutek a vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinou v lednici.
Těsto dáme na pomoučený vál, rozválíme a dáme do vymazané a vysypané formy tak, aby sahalo až k okrajům bočních stěn.
Z medu, citronové šťávy a vanilkového cukru umícháme hmotu, kterou potřeme spodní část těsta. Hrušky, nakrájené na tenké plátky, klademe přes sebe ve dvou vrstvách na těsto. Na povrch potom dáme malé kousky másla.
Koláč dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 10 minut při 200 °C. Potom snížíme na 180 °C a pečeme dalších 20 minut. Koláč po upečení pocukrujeme a můžeme ozdobit čerstvou hruškou, kterou nakrájíme na tenké plátky a ty naaranžujeme na koláč.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,340x
Komentáře receptu Bramborový koláč s hruškami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!