Plněné krůtí maso s petrželí

Suroviny

600 g medailonků z krůtích prsou
200 g prejtu z klobásy
500 g petržele
2 lžíce majoránky
80 g slaniny
4 sardelové filety
1 lžíce hladké mouky
150 ml bílého vína
200 g smetany
1 lžíce zakysané smetany
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Krůtí prsa omyjeme, osušíme a po stranách nařízneme kapsu. Maso rozevřeme, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou a obložíme slaninou. Sardelové filety posekáme najemno, smícháme s prejtem a potřeme tím maso. Prsa smotáme a zavážeme kuchyňskou nití. Troubu předehřejeme na 200 °C.

Petržel oloupeme a dáme spolu s masem do vymazaného pekáčku. Pokapeme olejem a pečeme asi 45 minut, během pečení jednou obrátíme. Dle potřeby podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Pečeni vyjmeme a dáme do tepla.

Máslo rozpustíme ve výpeku z masa, posypeme moukou a krátce zahřejeme. Zředíme vínem a krátce povaříme. Smetanu a zakysanou smetanu dáme do omáčky a promícháme, osolíme, opepříme. Podáváme s pečení a vařenou rýží.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,254x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Plněné krůtí maso s petrželí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist