Pikantní lososové steaky

Suroviny

400 g steaků z lososa
1 cibule
150 g uzené slaniny
200 g rajčat
0,5 dcl oleje
1 polévková lžíce hořčice
1 polévková lžíce worcesteru
citronová šťáva
libeček, bazalka, rozmarýn, pažitka
sůl
máslo

recept nemá fotografii

Postup

Lososové steaky usušíme ubrouskem, osolíme a necháme chvíli odpočinout. Přebytečnou vodu otřeme, lososa potřeme hořčicí, zakapeme worcesterem a citronovou šťávou. Necháme alespoň půl hodiny v lednici odpočinout.

Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka, slaninu nakrájíme na nudličky. Přidáme bylinky, smícháme, osolíme a všechno usekáme na jemnou pastu. Z lososa otřeme přebytečnou marinádu a zvolna ho opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Opékáme krátce, aby maso nebylo úplně hotové, musí zůstat růžové.

Opečené porce dáme vedle sebe do pekáče, který jsme vymastili máslem a na každý steak dáme kopeček připravené posekané pasty. Pekáč dáme nahoru do rozpálené trouby a zapečeme, dokud se slanina nezačne škvařit a cibule nezezlátne.

Jako přílohu podáváme opékané brambory, hranolky, nebo krokety.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,659x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pikantní lososové steaky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist