Slepice s hráškem
Suroviny
1 slepice
500 ml slepičího vývaru
250 ml smetany
50 g másla
50 g hladké mouky
1 cibule
100 g sterilovaného hrášku
2 lžíce oleje
muškátový oříšek
sůl
Postup
Slepici očistíme, omyjeme, rozpůlíme a dáme vařit do osolené vody. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Uvařenou slepici vykostíme, nakrájíme na kousky a na cibulce krátce opečeme.
Z hladké mouky a části másla připravíme světlou jíšku, kterou rozředíme vývarem a nalijeme na maso. Přidáme okapaný hrášek, smetanu, promícháme, dle chuti můžeme dosolit.
Hotový pokrm můžeme zjemnit máslem, okořenit muškátovým oříškem a jen lehce prohřát.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,347x
Komentáře receptu Slepice s hráškem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!