Vepřové koleno s kyselým zelím
Suroviny
1 kg vepřového kolena
150 g nakrájené cibule
2 bobkové listy
4 zrnky celého pepře
750 g kysaného zelí
4 bobule jalovce
1 kg moučných brambor
250 ml mléka
1 lžíce másla
sůl
strouhaný muškátový oříšek

Postup
Koleno dáme do hrnce a zalijeme nezbytným množstvím vody. Přidáme 100 g nakrájené cibule, rozdrcené bobkové listy a celý pepř. Vaříme 90 minut. Přibližně půl hodiny před dovařením odebereme cca 1/8 vývaru z kolena a dáme do něj povařit zelí s 50 g cibule a jalovcem. Zelí dusíme do měkka při nízké teplotě, občas zamícháme a případně dochutíme dle chuti.
Brambory dáme asi na 20 minut vařit, slijeme a necháme vychladnout. Potom je prolisujeme, smícháme s horkým mlékem a přimícháme máslo. Osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a posypeme dle chuti kroužky cibule, které jsme opekli do zlatova.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,916x

Komentáře receptu Vepřové koleno s kyselým zelím
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!