Vepřové koleno s kyselým zelím

Suroviny

1 kg vepřového kolena
150 g nakrájené cibule
2 bobkové listy
4 zrnky celého pepře
750 g kysaného zelí
4 bobule jalovce
1 kg moučných brambor
250 ml mléka
1 lžíce másla
sůl
strouhaný muškátový oříšek

recept nemá fotografii

Postup

Koleno dáme do hrnce a zalijeme nezbytným množstvím vody. Přidáme 100 g nakrájené cibule, rozdrcené bobkové listy a celý pepř. Vaříme 90 minut. Přibližně půl hodiny před dovařením odebereme cca 1/8 vývaru z kolena a dáme do něj povařit zelí s 50 g cibule a jalovcem. Zelí dusíme do měkka při nízké teplotě, občas zamícháme a případně dochutíme dle chuti.

Brambory dáme asi na 20 minut vařit, slijeme a necháme vychladnout. Potom je prolisujeme, smícháme s horkým mlékem a přimícháme máslo. Osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a posypeme dle chuti kroužky cibule, které jsme opekli do zlatova.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,589x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 2) 9.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové koleno s kyselým zelím


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist