Francouzský obrácený koláč

Suroviny

180 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
100 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 skořicový cukr
3 vejce
125 g másla nebo Hery
150 ml mléka
4-6 jablek
hrst ořechů
rozinky podle chuti
šlehačka

ukázka receptu Francouzský obrácený koláč
Posunovut vlevo
ukázka receptu Francouzský obrácený koláč
Posunout vpravo

Postup

Mouku prosijeme a smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem, po částech přidáváme rozpuštěné máslo a pak mouku s mlékem. Umícháme řidší těsto. Kulatou formu na koláč vymažeme tukem (nebo máslem) a posypeme skořicí. Jablka oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Rozložíme je do formy a posypeme vanilkovým cukrem, přidáme nadrcené ořechy a rozinky. Zalijeme těstem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200.C asi 20-25 minut. Ještě teplý koláč vyklopíme na tác, pocukrujeme. Ozdobíme ušlehanou šlehačkou (nebo krémem).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 10,181x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.93 (počet: 14) 7.93 14 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Francouzský obrácený koláč

Iveta: Monday, August 29, 2011
jdu to vyzkoušet i s tím kakaem a rumem :oD Díky za tip
anonym: Tuesday, April 28, 2009
Já do těsta ještě přidávám kakao a rum.Je to o hodně lepší.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist