Francouzský obrácený koláč
Suroviny
180 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
100 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 skořicový cukr
3 vejce
125 g másla nebo Hery
150 ml mléka
4-6 jablek
hrst ořechů
rozinky podle chuti
šlehačka
Postup
Mouku prosijeme a smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem, po částech přidáváme rozpuštěné máslo a pak mouku s mlékem. Umícháme řidší těsto. Kulatou formu na koláč vymažeme tukem (nebo máslem) a posypeme skořicí. Jablka oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Rozložíme je do formy a posypeme vanilkovým cukrem, přidáme nadrcené ořechy a rozinky. Zalijeme těstem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200.C asi 20-25 minut. Ještě teplý koláč vyklopíme na tác, pocukrujeme. Ozdobíme ušlehanou šlehačkou (nebo krémem).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 10,536x
Komentáře receptu Francouzský obrácený koláč
Iveta: | Monday, August 29, 2011 |
jdu to vyzkoušet i s tím kakaem a rumem :oD Díky za tip | |
anonym: | Tuesday, April 28, 2009 |
Já do těsta ještě přidávám kakao a rum.Je to o hodně lepší. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!