Francouzský obrácený koláč

Suroviny

180 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
100 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 skořicový cukr
3 vejce
125 g másla nebo Hery
150 ml mléka
4-6 jablek
hrst ořechů
rozinky podle chuti
šlehačka

ukázka receptu Francouzský obrácený koláč
Posunovut vlevo
ukázka receptu Francouzský obrácený koláč
Posunout vpravo

Postup

Mouku prosijeme a smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem, po částech přidáváme rozpuštěné máslo a pak mouku s mlékem. Umícháme řidší těsto. Kulatou formu na koláč vymažeme tukem (nebo máslem) a posypeme skořicí. Jablka oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Rozložíme je do formy a posypeme vanilkovým cukrem, přidáme nadrcené ořechy a rozinky. Zalijeme těstem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200.C asi 20-25 minut. Ještě teplý koláč vyklopíme na tác, pocukrujeme. Ozdobíme ušlehanou šlehačkou (nebo krémem).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 10,536x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.93 (počet: 14) 7.93 14 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Francouzský obrácený koláč

Iveta: Monday, August 29, 2011
jdu to vyzkoušet i s tím kakaem a rumem :oD Díky za tip
anonym: Tuesday, April 28, 2009
Já do těsta ještě přidávám kakao a rum.Je to o hodně lepší.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist