Hovězí krk na víně

Suroviny

500 – 700 g hovězího krku
3 stroužky česneku
150 g slaniny nakrájené na kostičky
1 lžíce másla (může být sádlo)
1 velká cibule nadrobno
300 – 400 ml hovězího vývaru
150 ml červeného vína
2 snítky rozmarýnu
jíška ze 30 g másla a 30 g hladké mouky
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Hovězí krk svážeme potravinářským provázkem do stejnoměrného válečku. Osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Slaninu nasucho vyškvaříme v hrnci, přidáme máslo, po chvíli cibuli a necháme zesklovatět. Zvýšíme plamen, do hrnce dáme maso a ze všech stran ho opečeme. Až maso zhnědne, tak zalijeme vývarem a vínem, přidáme rozmarýn a dáme péct do trouby rozehřáté na 180 °C. Přibližně po hodině by mělo být maso měkké. Vyndáme ho z vypečené šťávy a tu zahustíme jíškou.

Maso nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6,120x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 3.67 (počet: 3) 3.67 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí krk na víně

Lada: Sunday, April 22, 2012
vyzkoušela jsem a je to dobré -jen mi tam vadí chut té jíšky.Pro příště to asi jen zasypu moukou a povařím-jíška se mi zdála v omáčce příliš dominantní.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist