Hovězí krk na víně
Suroviny
500 – 700 g hovězího krku
3 stroužky česneku
150 g slaniny nakrájené na kostičky
1 lžíce másla (může být sádlo)
1 velká cibule nadrobno
300 – 400 ml hovězího vývaru
150 ml červeného vína
2 snítky rozmarýnu
jíška ze 30 g másla a 30 g hladké mouky
sůl
pepř
![recept nemá fotografii](/Content/Images/food.png)
Postup
Hovězí krk svážeme potravinářským provázkem do stejnoměrného válečku. Osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Slaninu nasucho vyškvaříme v hrnci, přidáme máslo, po chvíli cibuli a necháme zesklovatět. Zvýšíme plamen, do hrnce dáme maso a ze všech stran ho opečeme. Až maso zhnědne, tak zalijeme vývarem a vínem, přidáme rozmarýn a dáme péct do trouby rozehřáté na 180 °C. Přibližně po hodině by mělo být maso měkké. Vyndáme ho z vypečené šťávy a tu zahustíme jíškou.
Maso nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 6,506x
![Počet hodnotících uživatelů: 3 Počet hodnotících uživatelů](/Content/Images/fork.png)
Komentáře receptu Hovězí krk na víně
Lada: | Sunday, April 22, 2012 |
vyzkoušela jsem a je to dobré -jen mi tam vadí chut té jíšky.Pro příště to asi jen zasypu moukou a povařím-jíška se mi zdála v omáčce příliš dominantní. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!