Dýňové rizoto

Suroviny

1 kg dýně Hokkaido nakrájené na kousky
3 lžíce olivového oleje
2 varné sáčky kulatozrnné rýže
1,5 l zeleninového bujonu
50 g másla
1 cibule nasekaná najemno
1 malá sklenička bílého vína
50 g parmazánu
malý svazek šalvěje

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme na 220 °C. Kousky dýně promícháme se lžící oleje a polovinou nasekaných šalvějových lístků. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 30 minut. Mezitím dáme dva sáčky rýže do hrnce, zalijeme horkým vývarem a vaříme 15 - 20 minut. V jiném hrnci rozpustíme polovinu másla, přisypeme cibuli a zapékáme za občasného promíchání 8 - 10 minut. Přidáme okapanou rýži, vlijeme víno a necháme ho za občasného promíchání odpařit. Zbylé šalvějové lístky opečeme na oleji dokřupava. Polovinu pečené dýně rozmixujeme na pyré a spolu se sýrem a zbylým máslem vmícháme do rýže. Necháme pár minut odstát. Nakonec do rizota přidáme pečené kousky dýně, ozdobíme šalvějí a posypeme parmazánem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,975x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5.00 (počet: 1) 5.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dýňové rizoto


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist