Focaccia al formaggio

Suroviny

150 g hladké mouky (+ na dosypání)
1/2 lžičky instantního droždí
100 ml olivového oleje (+ necelá lžíce navíc)
3 vejce
2 žloutky
120 g sýru pecorino (italský sýr z ovčího mléka)
80 g parmazánu
špetka soli
sádlo na vymazání formy
parmská šunka k podávání

recept nemá fotografii

Postup

Základ těsta na focacciu al formaggio je stejný jako na pizzu. Droždí rozmícháme ve 100 ml vlažné vody a potom ho smícháme s hladkou moukou, necelou lžící olivového oleje, špetkou soli a uhněteme do hladkého pružného těsta. To zakryjeme potravinářskou folií a necháme dvě hodiny kynout v teple.

V míse rozšleháme vejce a žloutky, přidáme na kostičky nakrájený sýr pecorino, strouhaný parmazán, 100 ml olivového oleje a vše dobře promícháme. Směs postupně spojujeme s vykynutým těstem, část si jí necháme na pomazání. Přisypáváme přitom mouku, aby vzniklo vláčné těsto. Zaprášíme je moukou, dáme do širšího a vyššího hrnce vymazaného sádlem a necháme další dvě hodiny kynout v teple. Potom vršek těsta potřeme odloženou směsí a hodinu pečeme v troubě předehřáté na 180 °C. Jíme teplé, nejlépe s plátky šunky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,020x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Focaccia al formaggio


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist