Knedlíčky v marcipánu a pistáciích
Suroviny
NA KNEDLÍČKY:
400 g marcipánové hmoty
moučkový cukr
3 lžíce jahodové marmelády
8 velkých jahod
50 g nastrouhaných nesolených pistácií (příp. kokosu)
zelené potravinářské barvivo
JAHODOVÁ OMÁČKA:
250 g zralých jahod
2 lžíce cukru (příp. vanilkového cukru)

Postup
Marcipánovou hmotu důkladně propracujeme na ploše poprášené cukrem. Rozdělíme jí na 8 kousků. Z každého vytvarujeme placku. Pak zahřejeme marmeládu. Očištěné jahody pak pomocí štětečku potřeme zahřátou marmeládou a každou porci zabalíme do kousku marcipánu.
Jahodové knedlíčky znovu potřeme marmeládou a obalíme je v pistácicíh nebo kokosu obarveném nazeleno. Zbylý marcipán obarvíme také nazeleno a vytvarujeme lístečky. Jahory určené na omáčku očistíme, rozmixujeme a přisladíme. Připravené knedlíčky rozdělíme po dvou na talířky. Doplníme je trochou jahodové omáčky a dozdobíme lístečky vytvarovanými z marcipánu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,030x
Komentáře receptu Knedlíčky v marcipánu a pistáciích
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!