Boloňská omáčka

Suroviny

1 cibule
1 mrkev
1 naťový celer
400 g rajčat
40 g parmazánu
50 g pancetty (příp. uzené slaniny)
2 lžíce másla
250 g směsi mletého masa
1 lžíce rajského protlaku
100 ml červeného vína
100 ml masového vývaru
1 bobkový list
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Rajčata nařízneme na vrcholku, spaříme horkou vodou a oloupeme. Z dužiny odstraníme semínka a nakrájíme jí na kostky (můžeme použít i sekaná zavařená rajčata). Parmazán nastrouháme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky.

Máslo rozpustíme na středním ohni v hluboké pánvi, krátce na něm osmahneme cibuli, mrkev a celer, vše nakrájené na malé koustičky. Přidáme slaninu a krátce jí spolu s ostatními surovinami osmahneme. Přimícháme mleté maso, poté rajský protlak. Chvíli dusíme a poté přilijeme víno, osolíme, opepříme. Do omáčky na závěr přidáme rajčata, bobkový list a necháme 20 Minut povařit.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,542x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Boloňská omáčka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist