Listový koláč s medovou krustou

Suroviny

1 plát hotového listového těsta
400 g dýně hokkaidó
50 g másla
4 lžíce bílého vína
100 g hnědého cukru
2 lžíce rybízového džemu
5 lžic tekutého medu
1 lžička citronové šťávy
trocha mleté skořice
trocha drcených sušených květů levandule
moučkový cukr s vanilkou

recept nemá fotografii

Postup

Med lehce nahřejeme a necháme v něm rozpustit polovinu hnědého cukru. Z plátu těsta vykrojíme kolo a upečeme ho dozlatova na plechu vyložené pečícím papírem.

Ve větší pánvi rozpustíme máslo, rozložíme na něj tenké plátky dýně, lehce osmahneme, přidáme druhou půlku hnědého cukru a víno a necháme šťávu vydusit. Korpus potřeme nahřátým rybízovým džemem, poklademe plátky dýně a celý dort potřeme medovou směsí.

Hotový dort poprášíme moučkovým cukrem a posypeme špetkou skořice a květy levandule.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,972x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Listový koláč s medovou krustou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist