Listový koláč s medovou krustou
Suroviny
1 plát hotového listového těsta
400 g dýně hokkaidó
50 g másla
4 lžíce bílého vína
100 g hnědého cukru
2 lžíce rybízového džemu
5 lžic tekutého medu
1 lžička citronové šťávy
trocha mleté skořice
trocha drcených sušených květů levandule
moučkový cukr s vanilkou

Postup
Med lehce nahřejeme a necháme v něm rozpustit polovinu hnědého cukru. Z plátu těsta vykrojíme kolo a upečeme ho dozlatova na plechu vyložené pečícím papírem.
Ve větší pánvi rozpustíme máslo, rozložíme na něj tenké plátky dýně, lehce osmahneme, přidáme druhou půlku hnědého cukru a víno a necháme šťávu vydusit. Korpus potřeme nahřátým rybízovým džemem, poklademe plátky dýně a celý dort potřeme medovou směsí.
Hotový dort poprášíme moučkovým cukrem a posypeme špetkou skořice a květy levandule.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,227x
Komentáře receptu Listový koláč s medovou krustou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!