Pomazánka z uzené makrely I.
Suroviny
4 uzené makrely
kůřa a šťáva ze 2 citronů
3 - 4 lžíce smetanového křenu (příp. 1 lžíce čerstvě nastrouhaného)
400 ml zakysané smetany
velké svazek hladkolisté petrželky
černý pepř
čerstvé pečivo
Postup
Makrely položíme na hřbět, rozevřeme je a od ocasu postupně vyloupneme pateře až k hlavě. Z oblasti břišní dutiny vybereme kostičky a maso bez kůže vyloupneme, dáme do mísy a vidličkou natrháme na kousky. Přidáme citronovou kůru, křen, smetanu a většinu nahrubo nasekaných petrželových lístků.
Do směsi vymačkáme citronovou šťávu a dochutíme trochou čerstvě umletého černého pepře. Vše opatrně smícháme, ale nepřemícháme - pomazánka by neměla být kašovitá.
Podáváme s čerstvým pečivem a zbylou petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,619x
Komentáře receptu Pomazánka z uzené makrely I.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!