Telecí plec na tymiánu
Suroviny
1 kg telecí plece
400 ml masového vývaru
červená paprika
zelená paprika
žlutá paprika
2 cibule
1 lžička rajského protlaku
6 sterilovaných okurek
malý svazek petržele
malý svazek tymiánu
4 lžíce oleje
20 ml koňaku
sůl
pepř

Postup
Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a rozkrájíme na tenké proužky. Cibule pokrájíme na kostičky, okurky na kolečka, maso na větší kostky, bylinky nasekáme najemno.
Maso důkladně osolíme a opepříme a opečeme s cibulí na rozpáleném oleji. Až se zatáhne, přidáme koňak, rajský protlak, papriku, okurky, bylinky a vše orestujeme. Pak směs zalijeme masovým vývarem a pomalu na mírném ohni dusíme doměkka.
Jako přílohu podáváme gnocchi obalené v čerstvých nasekaných bylinkách (tymián, bazalka, pažitka nebo petrželka).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,117x
Komentáře receptu Telecí plec na tymiánu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!