Bramborový nákyp s hruškami

Suroviny

450 g brambor
50 g šunky
3 hrušky
250 ml mléka
2 polévkové lžíce světlé jíšky (na másle za stálého míchání krátce osmažená hladká mouka)
100 g gorgonzoly
sůl, pepř
hruška na ozobení

recept nemá fotografii

Postup

Brambory oloupáme a nakrájíme na tenké plátky, šunku nakrájíme na kostičky. Oloupeme hrušky, zbavíme je jádřinců a rozkrájíme na osminky. Do vymazané formy na koláč (nebo kulaté zapékací misky) dáme nejprve vrstvou brambor, osolíme je a opepříme. Na ni klademe do kruhu hrušky. Mléko osolíme, opepříme a svaříme, zahustíme jíškou a vaříme 1 minutu. Pak do něj přidáme na kostičky nakrájenou gorgonzolu a stále mícháme, dokud se nerozpustí. Pak touto směsí zalijeme hrušky a dáme péci do předehřáté trouby při 200.C asi 40 minut.
Zdobíme plátky omyté hrušky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,947x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 2) 9.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramborový nákyp s hruškami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist