Rybí polévka

Suroviny

2 kapří hlavy
300 g kapřích vnitřností (nejlépe jikry i mlíčí)
100 g celeru
50 g petržele
50 g mrkve
100 g másla
hrst hrachu (den předem namočeného)
kousek celého zázvoru
20 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
½ menší cibule
3 bobkové listy
sůl
na jíšku:
50 g másla
50 g hladké mouky

recept nemá fotografii

Postup

Kapří hlavy zbavíme skřelí, důkladně je omyjeme a celé vaříme v osolené vodě s bobkovým listem a novým kořením asi 40 minut. Pak přidáme omyté vnitřnosti a vaříme dál asi 20 minut. Kořenovou zeleninu očistíme, nastrouháme a prudce opečeme na másle. Přilijeme vodu, přidáme hrách, zázvor, pepř a celou půlku cibule a vaříme doměkka asi 30 minut. Kapří hlavy a vnitřnosti přecedíme a vývar smícháme se zeleninou. Vnitřnosti nakrájíme a vrátíme do polévky, kterou osolíme. Na pánvi na másle umícháme jíšku a zahustíme jí polévku. Vše ještě 15 minut povaříme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,675x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6.67 (počet: 3) 6.67 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rybí polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist