Kořeněná vepřová pečínka

Suroviny

1 kg vepřové kýty s kůží
1 lžíce hřebíčku
6 cibulí
1 svazek tymiánu
2 snítky rozmarýnu
150 g vypeckovaných sušených švestek
600 ml suchého jablečného vína
4 jablka
2 lžíce másla
2 lžíce šípkové nebo meruňkové marmelády
2-3 lžíce jíšky (může být instantní)
sůl, pepř

recept nemá fotografii

Postup

Maso omyjeme, osušíme a kůži nařežeme do mřížky. Potřeme solí a pepřem. Kůži prošpikujeme hřebíčky. Maso vložíme do pekáčku, mírně podlijeme a pečeme v předehřáté troubě asi 2 hodiny. Cibule oloupeme a nakrájíme na kousky. Bylinky opereme a vytřepeme z nich vodu. Po hodině pečení přidáme k masu cibuli a asi 10 minut restujeme. Pak přidáme tymián, rozmarýn a švestky, přilijeme víno a vše dusíme dalších 50 minut. Jablka omyjeme, případně i oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky. Máslo rozehřejeme na pánvi, přimícháme marmeládu a jablka v ní dusíme 5 minut za stálého míchání. Upečené maso vyjmeme z pekáče a necháme stát v teple asi 10-15 minut. Z omáčky vyjmeme švestky a přidáme je k jablkům. Výpek přecedíme, zahustíme jíškou a necháme ho přejít varem. Podle chuti osolíme a opepříme. Pečínku nakrájíme na plátky a na tácu upravíme se švestkami a jablky, ozdobíme rozmarýnem. Omáčku podáváme zvlášť.
Podáváme s knedlíky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,968x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.00 (počet: 2) 7.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kořeněná vepřová pečínka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist