Třená bublanina
Suroviny
150 g polohrubé mouky
150 g másla
150 g moučkového cukru
3 vejce
vanilinový cukr
500 g ovoce

Postup
V misce třeme změklé máslo (případně jiný oblíbený tuk - Heru, Ramu apod.) společně s cukrem a žloutky. Třeme poctivě vařečkou a opravdu až do pěny. Abychom u toho vydrželi, díváme se přitom na televizi a doufáme, že výsledek bude stát za to. Z bílků si ušleháme pevný sníh a postupně jej přidáváme na střídačku s moukou do utřeného tuku. Menší plech nebo koláčovou formu, ve které budeme bublaninu péci, si vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Navrch poklademe ovoce - nejvhodnější je drobné ovoce jako třešně, višně, rybíz, borůvky, ale je možné použít i větší ovoce, které si však před kladením na povrch moučníku rozkrájíme. Pokud máme pocit, že je ovoce přezrálé a vlhčí, můžeme je nejdříve lehce obalit v hrubé mouce a potom teprve položit na připravené těsto. Pečeme v dobře vytopené troubě do růzova. Před podáváním můžeme pocukrovat.
Upozornění:
Lze použít samozřejmě i zmrazené ovoce (před použitím nerozmrazujeme), nebo kompotované ovoce (před použitím necháme důkladně odkapat štávu a obalíme v mouce).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 4,513x
Zdroj: ceskahospodynka.cz

Komentáře receptu Třená bublanina
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!