Králičí ragú

Suroviny

1 králičí zadek
máslo
1 lžíce mouky
100 g šunky
100 g sterilovaných cibulek
100 g žampionů
2 kostky houbového bujonu
2 stroužky česneku
100 ml bílého vína
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek

recept nemá fotografii

Postup

Králičí zadek zbavíme blan a a kostí. Čisté maso nakrájíme na kousky, které osolíme, okořeníme mletým pepřem a strouhaným muškátovým oříškem), obalíme zlehka v mouce a opečeme na rozpáleném oleji. Poté maso zalijeme vodou, přidáme víno, nakrájenou šunku, rozdrobíme houbový bujón, přidáme celé očištěné žampiony, cibulky, utřený česnek a zvolna dusíme pod pokličkou v troubě asi 60 minut při 180 stupních. Podáváme s vařeným bramborem, rýží nebo bílým pečivem.Poznámka: Část králičího masa lze také dobře nahradit sojovým masem. V tomto případě sojové maso povaříme asi 20 minut společně s masoxovou kostkou asi ve 2 l vody. Scedíme a necháme vychladnout. Dále upravujeme společně s králičím masem. Osvědčilo se mi přidat k nakrájenému masu (králičímu i sojovému) jednu lžíci oleje, opepřit a postrouhat muškátovým oříškem, zamíchat a nechat společně odležet asi půl hodiny v chladnu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,768x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králičí ragú


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist