Provensálské kuře

Suroviny

1 kuře
3 stroužky česneku
sůl
pepř
5 rajčat
100 ml bílého vína
1 lžička bazalky
1 sklenička černých oliv
100 ml vývaru z bujonové kostky
paprika a petrželka na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Kuře dobře opláchneme a rozdělíme na porce. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí a trochou pepře. Touto směsí česneku, soli a koření porce kuře potřeme a necháme v chladu krátce odležet. Potom si rozpálíme na pánvi olej a porce kuřete po obou stranách opečeme. Dáme je do pekáčku, podlijeme vínem a vývarem, přidáme vypeckované olivy a můžeme přidat i stroužek česneku, nakrájený na jemné plátky. Pekáč přikryjeme a dusíme v troubě asi půl hodiny. Ke konci dušení přidáme spařená a sloupnutá rajčata, maso posypeme bazalkou a podle potřeby ještě trochu podlijeme. Dodusíme doměkka, ke konci necháme bez přikrytí, aby kuře získalo krásnou zlatou barvu. Ozdobíme paprikou nakrájenou na proužky a zelenou petrželkou. Podáváme s opékanými brambory.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,415x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Provensálské kuře


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist