Smažené zvěřinové řízky

Suroviny

5 řízků z kýty
sůl, pepř
50 g hladké mouky + 1 lžíce hladké mouky
1 vejce
2 lžíce piva
150 g oleje
1 lžička brusinek
1 lžička jeřabinek
1 lžička rybízového rosolu
citrónová kůra
citrónová šťáva
křen

recept nemá fotografii

Postup

Naklepané řízky osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme, přidáme 50 g mouky a pivo a v tomto těstíčku omočíme řízky z obou stran. Smažíme po obou stranách dozlatova a pak je uložíme do zapékací misky s pokličkou. Do části tuku, který nám zbyl na pánvi dáme lžíci mouky a připravíme zlatou jíšku. V 200 ml teplé vody rozpustíme rybízový rosol, brusinkový a jeřabinový kompot. Přidáme k jíšce a za stálého míchání povaříme. Ochutíme citrónovou kůrou a šťávou. Přecedíme a při podávání s touto směsí podléváme řízky. každý řízek posypeme strouhaným křenem.
Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborami a salátem či kompotem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,733x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.75 (počet: 4) 7.75 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Smažené zvěřinové řízky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist