Vepřové se žampiony a těstovinami

Suroviny

500 g vepřového masa
400 g čerstvých žampionů
2 cibule
2 pórky
2 mrkve
200 g těstovin (vřetének)
3 lžíce oleje
pepř
5 lžic zeleninového vývaru
zelená petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Vhodné je vepřové maso z kýty, protože obsahuje minimální množství tuku. Použijeme-li jiný druh vepřového masa, tučné části odstraníme. Maso opláchneme, osušíme a přes vlákno nakrájíme na hranolky silné 1 cm. Žampiony (nebo jiné čerstvé houby) očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, také pórek nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme a nakrouháme na silnější nudličky. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství vody podle návodu na obalu. Na pánvi si rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Potom přidáme maso a zprudka opečeme ze všech stran. Osolíme a opepříme, přidáme mrkev a dále opékáme asi 3 minuty. Potom k masu přidáme pórek a houby a zalijeme zeleninovým vývarem, který si připravíme z kostky. Vše lehce promícháme, přikryjeme pokličkou a zvolna vaříme asi 5 minut. Těstoviny zcedíme a podáváme s masem ozdobeným zelenou petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,302x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové se žampiony a těstovinami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist