Jidáše, velikonoční mazance

Suroviny

1 kg polohrubé mouky
150 g tuku (Hera)
100 g cukru
2 žloutky
500 ml mléka
1 lžička soli
50 g droždí

recept nemá fotografii

Postup

Droždí necháme vykynout ve vlahém mléce, do kterého jsme předem přidali lžičku cukru. Tuk rozpustíme a necháme zchladnout. Všechny připravené suroviny smícháme a vypracujeme tužší kynuté těsto. Necháme ho v teplé místnosti kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Poté z těsta vyválíme menší válečky, které stočíme do spirálky nebo do oválku. Přeneseme na tukem vytřený plech, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vytopené troubě. Před podáváním mažeme medem.
Ze stejného těsta můžeme péci i velikonoční mazance. Do těsta v tomto případě ještě můžeme přidat rozinky, citronovou kůru a vanilkový cukr. Vyválíme bochánky, necháme je vykynout, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi. Pečeme v dobře vyhřáté troubě.


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,887x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jidáše, velikonoční mazance


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist