Krůtí maso na víně
Suroviny
800 g krůtího masa
100 g cibule
3 lžíce oleje
4 stroužky česneku
1 lžička kari koření
2 lžičky sladké červené papriky
tabasco
4 lžíce kečupu
400 ml bílého vína
1 lžíce maizeny
sůl

Postup
Krůtí maso (můžeme použít krůtí prsa, ale klidně i krůtí rolku) nakrájíme na nudličky. Oloupeme si cibuli, nakrájíme ji a zpěníme na oleji. Do kastrolu vložíme maso a opečeme jej. Přidáme koření, kečup a víno, promícháme a pod pokličkou dusíme do měkka. Ke konci přidáme maizenu rozmíchanou s jednou lžící vody a vzniklou šťávu tak zahustíme. Krátce ještě podusíme a případně dochutíme. Podáváme s rýží, bramborem, případně i s chlebem.
Poznámka: Jde o nízkokalorické jídlo s nízkým obsahem cholesterolu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,959x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Krůtí maso na víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!