Králík cukeťák

Suroviny

600 g králičího masa bez kosti
100 g cibule
250 g cukety
250 g zelené papriky
80 g rajčatového protlaku
50 g oleje
1 bobkový list
snítka saturejky
snítka řebříčku
sůl
10 g hladké mouky

recept nemá fotografii

Postup

Králičí maso rozdělíme na menší porce, omyjeme, osušíme, posolíme a v hluboké pánvi osmahneme ze všech stran. Maso vyjmeme a uchováme v teple. Na zbylém oleji osmahneme cibuli (samozřejmě jsme ji předtím oloupali a nakrájeli na kostičky), přidáme koření, vložíme zpět králičí maso, podlijeme a dusíme téměř do měkka. Cuketu (mladou!) a papriku také očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme k dusícímu se masu. Promícháme a pod pokličkou ještě chvíli dusíme. Ke konci můžeme zaprášit hladkou moukou - potom samozřejmě ještě necháme chvíli vařit.
Poznámky:
V rajčatové sezóně můžeme samozřejmě rajčatový protlak nahradit čerstvými, dobře vyzrálými rajčaty. Před přidáním k masu je spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Máme-li rádi pikantnější pokrmy, může být část paprik i pálivých.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,737x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík cukeťák


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist