Králík cukeťák
Suroviny
600 g králičího masa bez kosti
100 g cibule
250 g cukety
250 g zelené papriky
80 g rajčatového protlaku
50 g oleje
1 bobkový list
snítka saturejky
snítka řebříčku
sůl
10 g hladké mouky
Postup
Králičí maso rozdělíme na menší porce, omyjeme, osušíme, posolíme a v hluboké pánvi osmahneme ze všech stran. Maso vyjmeme a uchováme v teple. Na zbylém oleji osmahneme cibuli (samozřejmě jsme ji předtím oloupali a nakrájeli na kostičky), přidáme koření, vložíme zpět králičí maso, podlijeme a dusíme téměř do měkka. Cuketu (mladou!) a papriku také očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme k dusícímu se masu. Promícháme a pod pokličkou ještě chvíli dusíme. Ke konci můžeme zaprášit hladkou moukou - potom samozřejmě ještě necháme chvíli vařit.
Poznámky:
V rajčatové sezóně můžeme samozřejmě rajčatový protlak nahradit čerstvými, dobře vyzrálými rajčaty. Před přidáním k masu je spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Máme-li rádi pikantnější pokrmy, může být část paprik i pálivých.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,970x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králík cukeťák
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!