Brambory po provensálsku

Suroviny

700 g brambor
5 lžic olivového oleje
sůl
pepř
strouhaná kůra z jednoho citrónu
1 pórek
stroužek česneku
2 lžíce sekané petrželky
šťáva z jednoho citrónu
muškátový oříšek

recept nemá fotografii

Postup

Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a ty potom nakrájíme na hranolky. Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej a brambory na něm opékáme na středním ohni asi 5 minut. Osolíme je a opepříme. Občas lehce zamícháme. Potom přidáme strouhanou citrónovou kůru, přikryjeme pánev pokličkou a ještě opékáme asi 10 minut. Občas opatrně obrátíme a zamícháme. Zatím si očistíme pórek a nakrájíme jej na tenká kolečka. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Obojí vmícháme do brambor a přidáme ještě nasekanou zelenou petrželku. Dopékáme bez pokličky dalších 5 minut. Výsledkem by měly být křupavé brambory, které dochutíme citrónovou šťávou a troškou nastrouhaného muškátového oříšku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,929x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Brambory po provensálsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist