Králík v marinádě
Suroviny
1 králík
4 cibule
kmín
sůl
Na marinádu:
300 ml oleje
200 ml vody
2-3 lžičky hořčice
1/4 lžičky pálivé papriky
1/4 lžičky sladké papriky
8 stroužků česneku
Postup
Marinádu umícháme z výše uvedených surovin (česnek do ní prolisujeme). Králíka dobře opláchneme a osušíme. Rozporcujeme ho, posolíme, posypeme kmínem, proložíme cibulí nakrájenou na plátky a zalijeme marinádou. Necháme ho marinovat 24 hodin. Potom jej dáme péci, nic nepřidáváme, jen podléváme marinádou, ve které byl králík naložen. Pečeme doměkka. Podáváme s knedlíkem houskovým či bramborovým, ale i s bramborem nebo s rýží.
Poznámka:Na obrázku je jako příloha dušená "baby karotka". Lze ji koupit zmraženou. Nerozmrazujeme, ale v kastrolku podlijeme 2-3 lžícemi vody, osolíme, přidáme kousek másla a dusíme asi 5 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,961x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králík v marinádě
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!