Houby smažené v těstíčku
Suroviny
500 g čerstvých hřibovitých hub
2 vejce
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce mléka
1 lžička soli
olej na smažení (fritování)
Postup
Smažit můžeme zdravé a pevné hřibovité (a jedlé) houby. Houby očistíme, opláchneme, necháme okapat a nakrájíme je na plátky asi 3-4 mm silné. Z mouky, vajec, mléka a soli ušleháme vidličkou hladké těstíčko. Na pánvi nebo ve fritovacím oleji rozpálíme tuk, houby namočíme do těstíčka a osmažíme rychle po obou stranách. Podáváme s bramborem a čerstvou zeleninou. Kdo má rád, může přidat i tatarskou omáčku. Je to rychlé a chutné.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,328x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Houby smažené v těstíčku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

