Preclíky I

Suroviny

600 g hladké mouky
40 g droždí
200 ml mléka
1 Hera
1 rovná lžička soli
mák na posypání
vajíčko na potření

recept nemá fotografii

Postup

Mléko trochu zahřejeme, přidáme do něj jednou kostku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme na teplém místě vzejít. Zatím si odvážíme mouku, přidáme do ní špetku soli a nakrájíme na kousky Heru. Přilijeme kvásek a rukama zpracujeme na hladké těsto. Pokud je příliš řídké, přidáme mouku. Nenecháváme kynout, ale hned tvarujeme preclíky. Těsto rozkrájíme na dílky, z každého vyválíme tenký váleček, odkrojíme kousek a zakulatíme preclík. Část rozšlehaného vajíčka vlijeme na mělký talířek, na jiný talířek nasypeme mák. Každý preclík nejdříve z jedné strany lehce namočíme ve vajíčku a potom v máku. Pečeme na tukem vytřeném plechu až do okamžiku, kdy preclíky začnou růžovět. Jsou křehké, dobré a pokud je nikdo hned nesní, vydrží i několik dní.Místo máku je také můžeme sypat solí a kmínem nebo sezamovými semínky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,328x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Preclíky I


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist