Kulajda

Suroviny

300 g čerstvých hub
1.5 l vody
sůl
půl lžičky kmínu
600 g brambor
2 dl smetany
1 lžíce polohrubé mouky
4 vejce
kopr (čerstvý nebo sterilovaný)
ocet

recept nemá fotografii

Postup

Houby očistíme a nakrájíme na plátky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Obojí dáme vařit do osolené vody a přidáme kmín. Když jsou brambory skoro měkké, přidáme smetanu, do které jsme rozmíchali mouku a necháme povařit. Nakonec polévku ochutíme nasekaným koprem a rozklepneme do ní vejce, která za stálého míchání necháme "srazit". Podle chuti můžeme přidat ocet.
Poznámky:
Tato polévka má množství "krajových" variant, takže je možné, že znáte i jiný způsob přípravy. Každopádně lze leccos změnit podle vlastní chuti a možnosti. Například houby lze použít i sušené (povaříme je předem ve vodě nebo v mléce), je možné použít i méně vajec (pokud právě nemilujete vaječné nitky v polévce, stačí i jedno). Pozor při dochucení octem, aby se polévka nesrazila! Přidáváme ho po kapkách a pouze do polévky odstavené ze zdroje tepla.


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,606x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kulajda


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist