Salát z bílých fazolí

Suroviny

šťáva z 1 citronu
2 lžíce olivového oleje
sůl
cukr
bílý pepř
2 jablka
600 g vařených bílých fazolí
2 lžíce strouhaného křenu
Na ozdobení:
4 plátky citronu
1/2 jablka
barevný ledový salát


recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si uvaříme bílé fazole - pozor, jako všechny luštěniny vaříme v neosolené vodě!! Počítáme s tím, že to bude déle trvat - pro zrychlení lze použít i papiňák. Necháme je vychladnout.
Potom si připravíme zálivku. Šťávy z jednoho citronu smícháme s olejem, přidáme sůl, cukr a pepř. Dobře promícháme a popřípadě ještě dochutíme. Jablka dobře omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na stejně velké tenké plátky. Uvařené fazole smícháme s nastrouhaným křenem a jablky, zalijeme zálivkou a znovu zlehka promícháme. Směs dáme do chladničky asi na dvě hodiny odležet - nutné!
Misky vyložíme ledovým salátem, naplníme fazolovým salátem a před podáváním ještě ozdobíme plátkem citronu a jablka.


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,179x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Salát z bílých fazolí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist