Salát z bílých fazolí

Suroviny

šťáva z 1 citronu
2 lžíce olivového oleje
sůl
cukr
bílý pepř
2 jablka
600 g vařených bílých fazolí
2 lžíce strouhaného křenu
Na ozdobení:
4 plátky citronu
1/2 jablka
barevný ledový salát


recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si uvaříme bílé fazole - pozor, jako všechny luštěniny vaříme v neosolené vodě!! Počítáme s tím, že to bude déle trvat - pro zrychlení lze použít i papiňák. Necháme je vychladnout.
Potom si připravíme zálivku. Šťávy z jednoho citronu smícháme s olejem, přidáme sůl, cukr a pepř. Dobře promícháme a popřípadě ještě dochutíme. Jablka dobře omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na stejně velké tenké plátky. Uvařené fazole smícháme s nastrouhaným křenem a jablky, zalijeme zálivkou a znovu zlehka promícháme. Směs dáme do chladničky asi na dvě hodiny odležet - nutné!
Misky vyložíme ledovým salátem, naplníme fazolovým salátem a před podáváním ještě ozdobíme plátkem citronu a jablka.


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 776x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Salát z bílých fazolí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist