Kuřecí kousky na víně

Suroviny

1 kg kuřecího masa
6 stroužků česneku
sůl
250 ml bílého vína
4 lžíce oleje
1 lžička hořčice
½ lžičky pálivé papriky
½ lžičky sladké papriky
trochu mletého černého pepře

recept nemá fotografii

Postup

Kuřecí maso (mohou to být kuřecí prsa nebo i kuřecí stehna bez kosti, stejně tak jako maso krůtí, králičí nebo jehněčí) nakrájíme na středně velké kousky. Maso osolíme, česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme k masu. Všechno dobře promícháme, misku s masem zakryjeme potravinářskou fólií a dáme alespoň na 24 hodin do chladna. Pracovat s masem začínáme asi 45 minut před plánovaným jídlem. Nejdříve si připravíme záliv z vína, hořčice a obou paprik. Na větší pánvi rozpálíme olej a maso na něm rychle osmahneme. Jakmile maso zbělí, přilijeme asi polovinu zálivu, promícháme a postupně přiléváme záliv, který vy se měl téměř vydusit. Hotové maso je měkké, pikantní a voňavé. Podáváme s rýží (na obrázku je do rýže vmíchána nasekaná zelená petrželka) a se zeleninovou oblohou či salátem.
Poznámka:
Je to rychlé a poměrně jednoduché jídlo. Kdo má rád ostřejší chuť, může přidat jemně nakrájenou feferonku nebo kyselou okurku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,597x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuřecí kousky na víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist