Telecí frikadely se sýrem

Suroviny

(pro 4 osoby)
400 g mletého telecího masa
2 žloutky
1/8 l smetany
2 lžíce sekané petrželky
špetka strouhaného muškátového oříšku
1 lžička soli
½ lžičky pepře
300 g špenátu (listy)
3 lžíce másla
4 plátky sýra

recept nemá fotografii

Postup

Maso umeleme nejlépe až před přípravou, aby bylo jedné a šťavnaté. Smícháme ho se žloutkem, smetanou a kořením. Ze směsi utvoříme 4 velké, ploché frikadely (placky). Špenát důkladně opláchneme a dáme do 2 l vařící osolené vody, necháme přejít varem a v cedníku prolijeme studenou vodou, vodu opatrně vymačkáme. Dvě lžíce másla rozpustíme při vyšší teplotě a frikadely v něm za častějšího obracení opečeme, pak je vložíme do horké zapékací mísy a pokryjeme špenátem. Vypečenou šťávu rozředíme troškou vody a nalijeme ji na špenát. Frikadely pokryjeme plátky sýra, přiklopíme a necháme ho roztavit při nízké teplotě.
Podáváme s opečenými bramborami nebo opečeným chlebem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,981x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.50 (počet: 2) 9.50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Telecí frikadely se sýrem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist