Vepřové na grilu na čínský způsob
Suroviny
500 g vepřových plátků z krkovice
Marináda:
50 ml oleje
50 ml vody
50 ml sojové omáčky
1 lžička soli
špetka mletého bílého pepře
1 lžička hořčice
1 lžička mletého zázvoru
2 lžíce vinného octa
2 lžíce medu nebo přírodního hnědého cukru

Postup
Suroviny na marinádu promícháme. Plátky masa lehce naklepeme, každý potřeme marinádou a naskládáme do hlubší mísy. Zbylou marinádou maso v míse přelijeme. Mísu překryjeme potravinářskou fólií, dáme do ledničky a necháme nejméně 4 hodiny, ale radši celou noc odležet. Poté grilujeme za občasného potírání marinádou asi 20 minut. Asi po pěti minutách obracíme a vždy znovu potřeme. Podáváme se zeleninovým salátem nebo s nakrájenou čerstvou zeleninou (rajčata, papriky, hlávkový či ledový salát…) doplněnou dresinkem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,505x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové na grilu na čínský způsob
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!