Anita řezy

Suroviny

50 g másla
2 vejce
180 g cukru
30 g kakaa
100 ml mléka
120 g polohrubé mouky
1/2 kypřícího prášku
špetka soli
tuk a mouka na
na formu.

Rumová šlehačka: 1/2 litru šlehačky
3 lžíce cukru
50 ml rumu

recept nemá fotografii

Postup

Den předem si připravíme šlehačku. Cukr necháme v nádobě na mírném ohni roztavit do zlatova a potom vmícháme horkou smetanu ke šlehání. Za stálého míchání zahříváme tak dlouho, až se karamel rozpustí. Odstavíme, vmícháme rum a necháme do druhého dne v lednici.
Na piškot utřeme máslo se žloutky, přidáme cukr a kakao, po lžičkách vmícháme vlažné mléko, mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec sníh
z bílků mírně osolený. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou poprášený plech. Vychlazenou karamelovou smetanu z předešlého dne ušleháme a potřeme jí upečený a vychladlý moučník. Krájíme na kostky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,692x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Anita řezy


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist