Cikánský chléb
Suroviny
800 g vepřového bůčku
15 g soli
1 g mletého pepře
2 g kmínu
10 g sušeného česneku
500 g chleba
50 g horčice
80 g oloupaného křenu
50 g červené kapie

Postup
Vepřový bůček zbavený kostí a kůže nakrájíme na plátky (počítáme asi 2 plátky na porci). Maso mírně naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a potřeme česnekem, který jsme rozmíchali ve vlažné vodě. Připravené plátky masa rozložíme na plocho do pekáče, posypeme kmínem, mírně podlijeme vodou a v rozpálené troubě upečeme do zlatova. Upečené plátky bůčku klademe na krajíčky
chleba, potřeme hořčicí, posypeme oloupaným, nastrouhaným křenem a ozdobíme kápií.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,993x
Zdroj: ceskahospodynka.cz

Komentáře receptu Cikánský chléb
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!