Čokoládový dezert sestřenek Deboasnesových

Suroviny


250 g másla
400 g hořké čokolády
2 lžíce instantní kávy
130 g cukru krupice
100 g polohrubé mouky
9 vajec
(100 g sekaných ořechů nebo mletých mandlí)
(smetana ke šlehání na ozdobení)

recept nemá fotografii

Postup

Máslo nakrájíme na kousky, čokoládu nalámeme a rozpustíme je buď na mírném ohni, nebo v hrnečku vloženém do většího hrnce s vroucí vodou nebo v mikrovlnce. Máslo a čokoláda by se měly slít v jednolitou hmotu. Odstavíme ze zdroje tepla a necháme asi 10 minut chladnout. Poté přidáme instantní kávu, cukr, mouku a případně sekané ořechy nebo mleté mandle. Nakonec vmícháme postupně žloutky jeden za druhým. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do připravené hmoty. Tu vlijeme do tukem vytřené a hrubou moukou vysypané formy. Vložíme do trouby si předehřáté na 150 stupňů a pečeme asi 20 minut. Vnitřek moučníku by měl zůstat měkký. Před podáváním nakrájíme a můžeme ozdobit šlehanou smetanou.

Prý je lepší péci při 180 stupních po dobu asi 30 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,554x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Čokoládový dezert sestřenek Deboasnesových


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist