Vánoční suchary

Suroviny

80 g másla
500 g polohrubé mouky
20 g cukru moučka
20 g droždí
1 vejce
citronová kůra
mandle
mléko

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve rozdrobíme do 100 ml vlahého mléka droždí a necháme ho vzejít. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nasekáme. Změklé máslo utřeme se žloutkem a cukrem, přidáme mouku, kvásek, mandle, citrónovou kůru a tolik mléka, aby vzniklo těsto tuhé asi jako na vánočku. Těsto vařečkou vypracujeme do hladka, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
Poté z něho vytvoříme dvě dlouhé šišky, přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, opět přikryjeme utěrkou a necháme znovu vykynout asi půl hodiny. Potřeme je rozšlehaným bílkem s vodou a ve středně vyhřáté troubě upečeme do červena. Druhý den je nakrájíme ostrým nožem na plátky, poskládáme na plocho na plech a na něm je upečeme do růžova. Ještě teplé je obalíme v moučkovém cukru.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,493x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vánoční suchary


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist