Hovězí plátky na kari
Suroviny
4 plátky zadního hovězího masa
3 cibule
100 g tvrdého sýra (gouda, eidam)
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce kari koření
olej
masový vývar
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
špetka tymiánu
sůl

Postup
Plátky hovězího masa z obou stran lehce naklepeme a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Váha cibule by měla zhruba odpovídat váze masa. V kastrolu (nejlépe se silným dnem) rozpálíme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli. Vložíme připravené maso a opečeme ho po obou stranách. Přidáme hořčici, bobkový list, nové koření, tymián a kari. Maso podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme do měkka. Dáváme pozor, aby se nepřipalovalo. Je-li třeba, podlijeme. Na závěr přidáme část nastrouhaného sýra – ten omáčku zahustí.
Podáváme s vařenou rýží a na talíři ozdobíme maso a omáčku zbývajícím nastrouhaným sýrem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,969x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Hovězí plátky na kari
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!