Bulharská rýžová polévka

Suroviny

400 g jehněčího či kůzlečího masa
1 mrkev
kousek celeru
1 petržel
3 listy kapusty
1 cibule
3 lžíce rajčatového protlaku
sladká paprika
lžíce másla
sůl
100 g rýže
100 ml zakysané smetany
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
zelená petrželka
2 l vody

recept nemá fotografii

Postup

Na kusy nasekané maso vložíme do vlažné osolené vody a vaříme. Zatím si očistíme a nakrájíme všechny zeleninu a osmažíme ji na másle. Když je maso poloměkké, přidáme ji do polévky. Přisypeme špetku mleté červené papriky a přidáme spařenou rýži. Vše vaříme do měkka. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na proužky a vložíme zpět do polévky.
Zakysanou smetanu rozšleháme s moukou a vajíčkem, tuto směs vlijeme na závěr do polévky a rozmícháme. Necháme přejít varem a odstavíme. Na talíři polévku ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou.
Poznámka: Je to vydatnější hustá polévka, ale lehce stravitelná i v létě.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,300x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bulharská rýžová polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist