Bulharská rýžová polévka
Suroviny
400 g jehněčího či kůzlečího masa
1 mrkev
kousek celeru
1 petržel
3 listy kapusty
1 cibule
3 lžíce rajčatového protlaku
sladká paprika
lžíce másla
sůl
100 g rýže
100 ml zakysané smetany
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
zelená petrželka
2 l vody

Postup
Na kusy nasekané maso vložíme do vlažné osolené vody a vaříme. Zatím si očistíme a nakrájíme všechny zeleninu a osmažíme ji na másle. Když je maso poloměkké, přidáme ji do polévky. Přisypeme špetku mleté červené papriky a přidáme spařenou rýži. Vše vaříme do měkka. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na proužky a vložíme zpět do polévky.
Zakysanou smetanu rozšleháme s moukou a vajíčkem, tuto směs vlijeme na závěr do polévky a rozmícháme. Necháme přejít varem a odstavíme. Na talíři polévku ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou.
Poznámka: Je to vydatnější hustá polévka, ale lehce stravitelná i v létě.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,513x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bulharská rýžová polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!