Šuei-ču-žou podle Čiriny

Suroviny

600 g vepřové kýty
2 vejce
4 lžíce škrobu
200 ml oleje
hrst namočených černých hub
200 g bílého zelí
zelený pórek
3 chilli papričky
200 ml sojové omáčky
2 lžíce máčeného škrobu

recept nemá fotografii

Postup

Maso nakrájíme na tenké plátky a vložíme do mísy. Na to vyklepneme dvě vajíčka, přidáme 4 lžíce škrobu a promícháme. Vznikne nám těstíčko a maso v něm necháme tak půl hodinky odpočinout. Zatím si na kostičky nakrájíme a spaříme zelí, namočíme černé houby, nakrájíme zelenou část pórku na kostičky a nakrájíme také chilli papričky. Připravíme si máčený škrob.
Na hlubší pánvi si rozpálíme olej a naložené maso v něm opečeme. Dvěma vidličkami ho roztrháme. Jakmile je maso opečené, odlijeme přebytečný olej a k masu přidáme nejprve zelí, pak chilli papričky, houby a pórek a vše společně rychle orestujeme. Nakonec zalijeme sójovou omáčkou a zatáhneme máčeným škrobem. Podáváme s vařenou nesolenou rýží (aby lépe vynikla chuť hlavního jídla).
Poznámky:
Trochu jsem si výchozí recept upravila. Použila jsem sušené české houby (kterých mám doma spoustu) a méně sojové omáčky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,437x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Šuei-ču-žou podle Čiriny


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist