Šuei-ču-žou podle Čiriny
Suroviny
600 g vepřové kýty
2 vejce
4 lžíce škrobu
200 ml oleje
hrst namočených černých hub
200 g bílého zelí
zelený pórek
3 chilli papričky
200 ml sojové omáčky
2 lžíce máčeného škrobu
Postup
Maso nakrájíme na tenké plátky a vložíme do mísy. Na to vyklepneme dvě vajíčka, přidáme 4 lžíce škrobu a promícháme. Vznikne nám těstíčko a maso v něm necháme tak půl hodinky odpočinout. Zatím si na kostičky nakrájíme a spaříme zelí, namočíme černé houby, nakrájíme zelenou část pórku na kostičky a nakrájíme také chilli papričky. Připravíme si máčený škrob.
Na hlubší pánvi si rozpálíme olej a naložené maso v něm opečeme. Dvěma vidličkami ho roztrháme. Jakmile je maso opečené, odlijeme přebytečný olej a k masu přidáme nejprve zelí, pak chilli papričky, houby a pórek a vše společně rychle orestujeme. Nakonec zalijeme sójovou omáčkou a zatáhneme máčeným škrobem. Podáváme s vařenou nesolenou rýží (aby lépe vynikla chuť hlavního jídla).
Poznámky:
Trochu jsem si výchozí recept upravila. Použila jsem sušené české houby (kterých mám doma spoustu) a méně sojové omáčky.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,830x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Šuei-ču-žou podle Čiriny
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

