Velikonoční beránek II
Suroviny
4 vejce
100 g oleje
100 g vody
250 g pol. mouky
250 g cukru (písek nebo krystal) může se dát o něco méně, bez 2 - 3 lžic
1 lžičku prášku do pečiva

Postup
Z bílků se ušleháme sníh. Žloutky a cukr se ušleháme do pěny, potom zašleháme olej a nakonec vodu. Potom střídavě přidáváme mouku s práškem do pečiva a sníh. Končíme sněhem. Upečeme ve vymazané a vysypané formě asi při 160 stupních. Rozpis je přesně tipťop na velkého beránka. Beránka vždy zdobím bílkovou polevou, místo očí dávám rozinky a něco zeléného do tlamičky. Druhý den, když oschne uvážeme mašli. Můžeme upéci i v menší bábovkové formě nebo pekáčku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,712x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Velikonoční beránek II
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!