Velikonoční beránek II

Suroviny

4 vejce
100 g oleje
100 g vody
250 g pol. mouky
250 g cukru (písek nebo krystal) může se dát o něco méně, bez 2 - 3 lžic
1 lžičku prášku do pečiva

recept nemá fotografii

Postup

Z bílků se ušleháme sníh. Žloutky a cukr se ušleháme do pěny, potom zašleháme olej a nakonec vodu. Potom střídavě přidáváme mouku s práškem do pečiva a sníh. Končíme sněhem. Upečeme ve vymazané a vysypané formě asi při 160 stupních. Rozpis je přesně tipťop na velkého beránka. Beránka vždy zdobím bílkovou polevou, místo očí dávám rozinky a něco zeléného do tlamičky. Druhý den, když oschne uvážeme mašli. Můžeme upéci i v menší bábovkové formě nebo pekáčku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,656x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Velikonoční beránek II


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist