Hradecké kuřecí řízky
Suroviny
4 kuřecí řízky
2 stroužky česneku
sůl
mletá sladká paprika
mletý zázvor
hladká mouka
strouhanka
vejce

Postup
Kuřecí řízky opláchneme, osušíme a naklepeme (nejlépe přes fólii, aby se jemné kuřecí maso nepoškodilo). Česnek prolisuje a smícháme ho s kořením. Touto směsí potřeme kuřecí řízky po obou stranách a necháme je několik hodin proležet v chladnu. Poté je obalíme postupně v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku se špetkou soli a ve strouhance. Smažíme je v rozpáleném oleji. Podáváme s bramborem, s bramborovou kaší či s jednoduchým bramborovým salátem. Vhodnou přílohou je také lehký salát z čerstvé zeleniny.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,761x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Hradecké kuřecí řízky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!