Králík na olivách II.

Suroviny

1 králík
1 konzerva nasekaných rajčat (500 g)
1 cibule
1 mrkev
1 menší celer
olej (olivový)
200 ml červeného vína
20 oliv
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Králíka rozporcujeme, opláchneme, osušíme a osolíme. Očistíme si všechnu zeleninu a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozpálíme olej a nejdříve na něm orestujeme cibuli, mrkev a celer. Potom přidáme maso a opečeme po všech stranách. Zalijeme vínem a přidáme nasekaná rajčata z konzervy. Kastrol přiklopíme pokličkou a na mírném příkonu tepla dusíme králičí maso v zelenině. Občas promícháme, je-li třeba podlijeme. Když je maso téměř měkké, přidáme olivy.
Vhodné přílohy: těstoviny, rýže, brambory, pečivo...
Poznámka:
V létě lze nahradit konzervovaná rajčata čerstvými, dobře vyzrálými rajčaty, která před použitím spaříme a oloupeme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,609x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík na olivách II.


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist