Růžový ptáček
Suroviny
4 kuřecí řízky
150 g šunky
2 lžíce mletých mandlí
2 lžíce rozinek
3 lžíce kaparů
2 lžíce zakysané smetany
2 lžíce rajčatového protlaku (kečupu)
200 ml smetany ke šlehání
200 ml vody
1 lžička škrobové moučky
olej
mletý pepř
sůl
zelená petrželka

Postup
Nejdříve si připravíme náplň. Rozinky propláchneme, necháme okapat a nasekáme. Jemně posekáme i kapary a přidáme k rozinkám. Umeleme nebo jemně posekáme mandle a zelenou petrželku. Šunku nakrájíme nadrobno. Přidáme zakysanou smetanu a všechno smícháme.
Kuřecí řízky naklepeme přes fólii, nevadí, když se nám rozdělí na dva kusy – uděláme menší závitky. Maso po obou stranách osolíme, opepříme, potřeme tence náplní a pevně zavineme. Spojíme párátky nebo jehlami na závitky. Připravené závitky opečeme po všech stranách na oleji, zalijeme smetanou promíchanou s protlakem a hrnkem vody. Kastrol přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Omáčku podle chuti přisolíme a opepříme. Pokud je omáčka řídká, zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve lžíci vody.
Podáváme s rýží a kolečkem citrónu nebo s kroužky pórku na ozdobu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,145x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Růžový ptáček
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!