Růžový ptáček

Suroviny

4 kuřecí řízky
150 g šunky
2 lžíce mletých mandlí
2 lžíce rozinek
3 lžíce kaparů
2 lžíce zakysané smetany
2 lžíce rajčatového protlaku (kečupu)
200 ml smetany ke šlehání
200 ml vody
1 lžička škrobové moučky
olej
mletý pepř
sůl
zelená petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme náplň. Rozinky propláchneme, necháme okapat a nasekáme. Jemně posekáme i kapary a přidáme k rozinkám. Umeleme nebo jemně posekáme mandle a zelenou petrželku. Šunku nakrájíme nadrobno. Přidáme zakysanou smetanu a všechno smícháme.
Kuřecí řízky naklepeme přes fólii, nevadí, když se nám rozdělí na dva kusy – uděláme menší závitky. Maso po obou stranách osolíme, opepříme, potřeme tence náplní a pevně zavineme. Spojíme párátky nebo jehlami na závitky. Připravené závitky opečeme po všech stranách na oleji, zalijeme smetanou promíchanou s protlakem a hrnkem vody. Kastrol přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Omáčku podle chuti přisolíme a opepříme. Pokud je omáčka řídká, zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve lžíci vody.
Podáváme s rýží a kolečkem citrónu nebo s kroužky pórku na ozdobu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,074x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Růžový ptáček


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist